İngiliz yatırımcıların ilk durağı Türkiye
Türkiye İngiliz emlak yatırımcıları arasında git gide daha popüler bir tercih haline geliyor. Uzmanlar yatırımcılarının ülkede konut ve arsa fiyatlarının ucuz olması ve kiralama seçeneğinin büyük çaplı kazançlar doğurmasını çekici olduğunu belirtiyor.
Her ay Avrupa'da emlak alanında yapılabilecek en iyi tercihleri sunan Küresel Emlak Rehberi'nin yayımladığı son rapora göre, Türkiye'de kira getirileri, yüzde 5.48 ile Avrupa'da yatırımcıların ikinci evlerini almak istedikleri pek çok ülkeden oldukça yüksek bir oranda.
Fransa, İspanya, Portekiz gibi İngiliz yatırımcılar arasında oldukça popüler olan ülkelerin ise kira getirilerinin sırasıyla yüzde 3.85, yüzde 3.81 ve yüzde 3.63 olduğu görüldü.
İngiltere merkezli olsa da operasyonlarını denizaşırı ülkelerde sürdüren Experience International (EI) adlı emlak şirketinden Stuart Johnson, yatırımcılardan, Türkiye ve özellikle İstanbul'dan konut alma konusunda güçlü bir talebin geldiğini belirtti.
EI şu anda İstanbul'un Avrupa kıtasında yer alan Beylikdüzü semtinde, No1 Knightsbridge adlı bir sitedeki evleri pazarlıyor. Şirket tek, iki ya da üç yatak odalı evleri fiyatı 60 bin dolardan başlayan fiyatlar ve iki yıllık kontratlarla kiralıyor.
Johnson, "Yatırımcılar İstanbul'da tek yatak odalı bir apartman dairesini 60 bin dolara, yeni bir apartman dairesini ise 113 bin dolara satın alabiliyor. Türkiye'de emlak fiyatları hâlâ çok düşük seviyede." diye konuştu.
Mortgage işlemcileri de Türkiye'deki konut piyasasında fırsatları değerlendirmeye çalışıyor. Denizaşırı mortgage kredileri konusunda uzmanlaşan İngiliz gayrimenkul danışmanlığı şirketi Conti, geçen yıldan bu yana Türkiye'deki emlak fırsatlarını değerlendirmek isteyen müşterilerinin arttığını belirtti.
TÜRKİYE EN İYİ ÜÇÜNCÜ
Conti, mortgage kredisi almak isteyen müşterileri arasında Türkiye'nin, şu anda Fransa ve İspanya'nın ardından üçüncü sırada geldiğine dikkat çekti.
Mayıs ayında Türkiye'deki yatırımlar için gelen talebin geçen yıla kıyasla iki katına çıktığına belirtti.
Conti'nin operasyonlarından sorumlu direktörlerinden Clare Nessling, "Birçok kişi emlak sektörü açısından 2009'un Türkiye'nin yılı olduğuna inansa da 2010'un geçen yıla kıyasla çok daha iyi bir yıl olacağına yönelik işaretler gelmeye başladı" dedi.
Nessling, "Türkiye Euro bölgesi dışında kaldığından, daha ucuza daha iyi tatil yapmak isteyenlerin de gözdesi haline gelmeye başladı." diye konuştu.
Küresel Emlak Rehberi'ne göre ise, Türkiye metrekare başına ödenen paranın diğer ülkelere kıyasla daha düşük olması ve vergi olanakları yüzünden yatırımcıların ilgisini çekiyor.
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ekonet/15144678.asp?gid=303
Popüler soru ve cevaplar
- Aylık ne kadar taksit tutarı ödeyebilirim?
- KKDF ve BSMV ne demektir?
- Konut kredisi benim üzerime , tapu eşimin üzerine olabilir mi?
- Devam eden kredim için ara ödeme yapmam mümkün mü?
- Evin değerinin ne kadarına kredi kullanabilirim?
- KKB kayıtlarında problemim var kredi kullanabilir miyim?
- Kredi değerlendirme kriterleri nedir?
- Konut Kredisi - Mortgage nedir?
- Kaç çeşit Mortgage Kredisi vardır?
- Danışmanlık hizmeti ücretli midir?
Uzmanına Mortgage Makaleleri
- Tapu Harcı Nedir, Nasıl Hesaplanır, Kimler Ödemek Zorundadır?
- 100% Konut kredisi kullanmak
- Konut Kredisinde Bankalar Hangi Kriterlere göre Değerlendirme Yapar?
- KKDF hesaplama yöntemi değişti
- Konut kredisi kullanılarak alınmış gayrimenkulün satılması
- Konut Projesi ve Tamamlanmamış Konutların Kredilendirilmesi
- Halkbank Konut Kredisi
- Vakıfbank Konut Kredisi
- En Uygun Kredi - Yıllık Maliyet Oranı nedir?
- Tapuda satış işleminden sonra Konut kredisi Kullanılması
En güncel haber başlıkları
- Bayram öncesi vergi affı müjdesi
- 2010 Vergi Affı
- 28 Ekim 2010 tarihli KKDF değişikliği
- Faiz bu sene yükselmez
- İngiliz yatırımcıların ilk durağı Türkiye
- Merkez faiz artırmadı konut kredi faizleri yerinde saydı
- Yapı Kredi’den Çınar Mortgage
- İşbank 'Ev Kredisi Kampanyası' başlattı
- Emlak Konut'un net aktif değeri 4.5 milyar TL’ye ulaştı
- Türkiye artık gayrimenkulde 'orta şeffaflık'ta
